Table of Contents
Toggleسیستم های عامل امنیتی
سیستم عامل های امنیتی یا رایانش امن چیست ؟
به طور کوتاه، فناوری اطلاعات با مسائلی مانند استفاده از رایانهها و نرمافزار سروکار دارد تا از این طریق تبدیل، ذخیره، حفاظت، پردازش، انتقال و بازیابی اطلاعات به شکلی مطمئن و ایمن انجام پذیرد.
فناوری اطلاعات همان طور که بهوسیله انجمن فناوری اطلاعات آمریکا (ITAA) تعریف شدهاست، به مطالعه، طراحی، توسعه، پیادهسازی، پشتیبانی یا مدیریت سیستمهای اطلاعاتی مبتنی بر رایانه، خصوصا برنامههای نرمافزاری و سختافزار رایانه میپردازد.
در واقع هدف از امنیت اطلاعات این است که ذخیره،تبدیل، پردازش، انتقال و بازیابی اطلاعات به شکلی مطمئن و امن انجام پذیرد و از انجام فعالیتهای غیر مجاز ممانعت به عمل آید. منظور از فعالیتهای غیر مجاز هرگونه عمب مغایر با خط مشی Policy)) امنیتی تعریف شده از قبیل دسترسی، استفاده، افشاء، خواندن، نسخه برداری یا ضبط، خراب کردن، تغییر و دستکاری و غیره اطلاعات است.
امنیت به یک تعبیر ،با استناد به سند ISO 27002، در واقع محافظت از داراییها در برابر طیف وسیعی از تهدیدات است که با هدف تضمین استمرار فعالیت های کاری ، به حداقل رساندن ریسک ها و به حداکثر رساندن میزان بازده صورت می پذیرد.به تعبیری دیگر امنیت فرایند کشف و شناسایی رخدادهایی است که به نوعی میتوانند به طور بالقوه ضرر ایجاد نمایند و بیان روشهایی دفاعی برای کاهش یا حذف این عوامل بالقوه است و به تعبیر سوم امنیت یک خصیصه از یک سیستم کامپیوتری است تا از دسترسی غیرمجاز ،تغییر غیرمجاز اطلاعات و دادهها و دسترسی غیرمجاز به منابع خودداری کند.
دانش فناوری اطلاعات و رایانه با هم فرق میکنند، هرچند در موارد زیادی نیز با هم اشتراک دارند. به طور خلاصه اگر علم رایانه را مشابه مهندسی مکانیک بگیریم، فناوری اطلاعات مشابه صنعت حمل و نقل است و این یعنی فناوری اطلاعات بسیار از علم رایانه وسیعتر (و پیچیده تر) است. این اصطلاح در دهه ۱۹۹۰ جایگزین اصطلاحات پردازش دادهها و سیستمهای اطلاعات مدیریت شد که در دهههای ۱۹۷۰ و ۱۹۶۰ بسیار رایج بودند. فناوری اطلاعات معمولاً به کلیه فناوریهائی اشاره دارد که در پنج حوزه جمع آوری، ذخیره سازی، پردازش، انتقال و نمایش اطلاعات کاربرد دارند.
اخیرا تغییر اندکی در این عبارت داده میشود تا این اصطلاح به طور روشن دایره ارتباطات مخابراتی را نیز شامل گردد. بنابراین عدهای بیشتر مایلند تا عبارت «فناوری اطلاعات و ارتباطات» (فاوا) (Information and Communications Technology) یا به اختصار ICT را به کار برند.
اما هدف از امنیت اطلاعات این است که تبدیل، ذخیره، حفاظت، پردازش، انتقال و بازیابی اطلاعات به شکلی مطمئن و امن انجام پذیرد و از انجام فعالیتهای غیر مجاز ممانعت به عمل آید. منظور از فعالیتهای غیر مجاز، دسترسی، استفاده، افشاء، خواندن، نسخه برداری یا ضبط، خراب کردن، تغییر و دستکاری اطلاعات است.
متخصصین رشته امنیت اطلاعات باید قادر باشند از حملات هکرها (نفوذگران) و سارقان اینترنتی، حملات Dos و DDos و برنامه های مخرب ویروسها و … تا حد قابل قبولی جلوگیری نموده و يا در صورت بروز، سيستمها را سريعاً ريکاوري کنند.
هدف از دوره کارشناسی ارشد رایانش امن
هدف از دوره ارشد رایانش امن تربیت افرادی است که به منظور تامین امنیت انواع سیستمهای اطلاعاتی و کامپیوتری و شبکهای بتوانند راه حل های مناسب و کاربردی ارائه دهند و بتوانند آنها را پیاده سازی کنند. همین طور با داشتن تسلط بر روی مباحث عملی و درک تئوری لازم بتوانند طراحی، پیاده سازی و ارزیابی مفاهیم، تکنیکها، روشها و رویههای لازم برای امنیت سیستمهای کامپیوتری و شبکهای را عملی سازند . دانشجویان ارشد رایانش امن باید بتوانند پژوهشهایی در زمینه مبحث امنیتی در سیستمهای مختلف (مثلا رایانش ابری) را انجام داده و سبب ارتقا دانش و تکنولوژی مربوطه در کشور گردند.
واحد های گرایش رایانش امن
دانشجو در رشته امنیت اطلاعات کارشناسی ارشد باید 32 واحد بگذراند، که واحدها به طریق زیر است: 24 واحد درسی، 2 واحد سمینار، 6 واحد پایان نامه.
دانشجویان رشته امنیت اطلاعات باید 24 واحد درسی را از جدول درسهای گروه 1، گروه 2 و گروه 3 انتخاب کنند(این جداول در فایل پی دی اف پیوست شده در اختیارتان قرار گذاشته شده).
توجه: درسهای کارشناسی ارشد امنیت اطلاعات موجود در جداول درسی گروه 1 و 2 و 3 میتوانند با توجه به نظر استادان صاحب نظر در هر دانشگاه تا مقدار معینی که به دانشگاه مربوطه اجازه داده میشود تغییر کنند. نحوه اخذ واحدهای درسی در دوره کارشناسی ارشد رایانش امن باید طبق جدولهای درسهای ارائه شده برای گرایش رایانش امن از گروه های 1، 2 و 3 و همچنین مطابق بندهای زیر باشد:
1) در دوره کارشناسی ارشد امنیت اطلاعات در صورت تایید استاد راهنما و دانشکده، دانشجو میتواند حداکثر یک درس خود را از سایر گرایشهای مهندسی کامپیوتر یا سایر رشتهها اخذ نماید.
2) در دورههای کارشناسی ارشد آموزش محور رایانش امن، دانشجو موظف است درس سمینار را بگذراند و معادل تعداد واحد پایان نامه (6 واحد)، درس از گرایش رایانش امن اخذ نماید.
3) با توجه به تحولات سریع علم و فناوری در رشته امنیت اطلاعات درس هایی تحت عنوان مباحث ویژه در گرایش کارشناسی ارشد امنیت اطلاعات تعیین شده است که سرفصلهای ویژه و جدید با تصویب محتوی در دانشکده مهندسی کامپیوتر تحت این عنوان پیش بینی شده به صورت موقت قابل ارائه است که بتواند با تحولات علمی همگام گردد.
بازار کار کارشناسی ارشد رایانش امن
متخصصین گرایش رایانش امن باید قادر باشند از حملات هکرها (نفوذگران) و سارقان اینترنتی، حملات Dos و DDos و برنامه های مخرب ویروسها و … تا حد قابل قبولی جلوگیری نموده و يا در صورت بروز، سيستمها را سريعاً ريکاوري کنند. این گرایش برخلاف شبکه، رقبای تجربی کار با رشته غیرمرتبط و بدون تحصیلات آکادمیک تخصصی ندارد و کاملا آکادمیک و تخصص محور است. البته بچه های نرم افزار و حتی هوش مصنوعی می توانند رقیب جدی شما در بازار کار باشند. البته شما نیز رقیب جدی بازار کار تخصصی آنها هستید.
دانشگاه سلطنتی ملبورن
دانشگاه سلطنتی ملبورن یکی از دانشگاه ها در کشور استرالیا است در رشته های مختلف از جمله ی رشته فناوری اطلاعات ( IT ) در آن تدریس می شود. در ادامه ما شما را با این داشنگاه بیشتر آشنا خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.
مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن (به انگلیسی: Royal Melbourne Institute of Technology) به اختصار (RMIT)، یک دانشگاه دولتی در استرالیا است که در شهر ملبورن، ایالت ویکتوریا قرار دارد. این دانشگاه، بزرگترین ارائهدهنده آموزش دانشگاهی در استرالیا با حدود ۸۳٬۰۰۰ دانشجو است. درآمد سالیانه دانشگاه RMIT در سال ۲۰۱۵ نزدیک به ۱٫۱۶۳ میلیارد دلار بودهاست که یکی از ثروتمندترین دانشگاههای استرالیا محسوب میشود. دانشگاه RMIT، یک دانشگاه با سیستم آموزشی دوگانه (Dual sector education) است، بدین معنی که آموزش در آن شامل آموزشهای مهارت-محور و دانش-محور است.
انواع رشته هایی که در این دانشگاه تدریس می شود
در این داشنگاه ها رشته های مختلف در مقاطع مختلف ارائه می شوند.دوره های کارشناسی 4 ساله و دوره های دابل کارشناسی 5 ساله اند. دوره های ارشد از 1 تا 2 سال هستند. آیلتس ورودی برای رشته های کارشناسی 6 و مقاطع بالاتر 6.5 می باشد. شهریه رشته ها تا 28000$ در سال است.
کالج مهندسی هوافضا، مکانیک و ساخت
زمینه های تحصیلی: هوافضا، اتوموتیو، هوانوردی و خلبانی، ساخت، مکانیک، مکاترونیک و تکنولوژی های ساخت. این زمینه های تحصیلی در غالب رشته های تکنیکال و مدیریتی ارائه می شوند.
- کارشناسی
- ارشد و تحقیقاتی
کالج عمران، محیط زیست و مهندسی شیمی
- مهندسی عمران
- مهندسی شیمی
- مهندسی محیط زیست
کالج علوم کامپیوتر و آی.تی
با تاسیس در سال 1960، این دانشکده یکی از قدیمی ترین دانشکده های فناوری اطلاعات استرالیاست. علوم کامپیوتر با تنوع بسیار زیاد و تخصص در زمینه های برنامه نویسی، مالتی مدیا، بازی های کامپیوتری، امنیت شبکه ها، سیستم های اینترنتی وجود دارند.