لوگو
با مجوز وزارت علوم
تنها نماینده IGEC در ایران
Search
Close this search box.
Search

ابتکاری جدید از دانشمندان استرالیایی

تسویه آب

 

 

دانشمندان در کوئینزلند استرالیا یک نوع باکتری تولید کرده اند که به تصفیه فاضلاب آب توالت ها کمک می کند.

به گزارش یورونیوز ، استفاده از دانشمندان استرالیایی موفق به کشف باکتریهایی به نام “anammox bugs” که از فاضلاب تغذیه میکنند شدند، روشی سبز و دوستدار محیط زیست می باشد. این باکتری‌های منحصر به فرد که در محیط فاضلاب رشد می‌کنند، انرژی‌شان برای رشد را از اکسید کردن بی‌هوازی آمونیم پانتیرات و تبدیل آن به گاز نیتروژن به دست می‌آورند.در نتیجه باعث از بین رفتن آمونیوم ونیتروژن و نتیجتا بهبود کیفیت آب می شوند. این روش تصفیه آب سالانه نیم میلیون دلار استرالیا برای یک شرکت مدیریت آب صرفه جویی می کند. دانشمندان در حال رشد anammox بر روی قطعات کوچک پلاستیک هستند که بعداً در مخازن فاضلاب قرار می گیرند. استفاده از این باکتری ها برای تمیز کردن آب جذابیت بیشتری نسبت به گزینه های دیگر شامل استفاده از مواد شیمیایی و انرژی دارد. با این حال ، استفاده از این باکتری ها یک نکته منفی دارد زیرا رشد آنها زمان بر می باشد.

میشل کول عضو تیم تحقیق دانشمندان استرالیایی،در تاسیسات شهری کوئنیزلند استرالیا، می‌گوید: «این باکتری‌ها مجهز به اشعه ایکس نیستند یا قدرت خارق‌العاده‌ای ندارند، این تنها اشتهای زیاد آن‌هاست که به آن‌ها اهمیت ویژه‌ای می‌دهد.»

در فرآیند سنتی تصفیه فاضلاب مقادیر زیادی ماده شیمیایی استفاده می‌شود، اما این باکتری‌های کوچک راهی سازگارتر با محیط زیست برای رفع مشکلات پاکسازی پسماند آب‌ها ارائه می‌دهند.

مدیر آزمایشگاه تصفیه‌خانه شهری کوئنیزلند می‌گوید: «شهرهای در حال گسترش پساب‌های بیشتری تولید می‌کنند. در نتیجه ما در مبحث تصفیه فاضلاب با آمونیاک بیشتری مواجه هستیم. باکتری‌های اناموکس در از بین بردن این مواد بسیار کارآمد هستند.»

این باکتری‌ها بسیار آهسته رشد می‌کنند و کشت آن‌ها پروسه‌ای زمان‌بر است. پنج سال پیش وقتی این پروژه تحقیقاتی آغاز شد تعداد آن‌ها تنها به یک ظرف کوچک می‌رسید، با این حال اکنون ده استخر در بزرگترین تصفیه‌خانه فاضلاب کوئینزلند به آنان اختصاص داده شده است.

به دلیل قوانین محیط زیستی، مسئولان شهری اجازه ندارند این باکتری‌ها را در فاضلاب‌های جاری رها کنند. به این خاطر ابتدا فاضلاب‌ها به مخازن ویژه با دمای تنظیم شده منتقل می‌شوند و سپس رها سازی باکتری‌ها انجام می‌شود.

تصفیه‌خانه کوئینزلند اولین تاسیسات شهری در استرالیا است که از باکتری‌ها برای مقابله با آلودگی فاضلاب‌ها استفاده می‌کند.

مسئولین پروژه می‌گویند به زودی با کشت بیشتر این باکتری تصفیه‌خانه‌های دیگر در استرالیا نیز می‌توانند این روش را به کار گیرند.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *