لوگو
با مجوز وزارت علوم
تنها نماینده IGEC در ایران
Search
Close this search box.
Search

درباره استرالیا

درباره استرالیا

درباره استرالیا: استرالیا یکی از محبوب ترین و شناخته شده ترین کشور های دنیا برای زندگی و البته تحصیل می باشد. بسیاری از دانشجویان بین المللی در دنیا علاقه به تحصیل در استرالیا و اعزام دانشجو به این کشور را دارند. استرالیا کشوری است که در قرن 17 کشف شده است و در این قرن ها ماجرا های بسیار زیادی داشته است و در حال حاضر به یکی از کشور های پیشرفته دنیا تبدیل شده است. اگر قصد زندگی و تحصیل در این کشور را دارید، بهتر است که استرالیا را به خوبی بشناسید و اطلاعاتتان درباره استرالیا کامل باشد. در ادامه این مطلب در وب سایت موسسه اعزام دانشجو راد تلاش داریم تا شما را به طور کامل با همه چیز درباره استرالیا آشنا کنیم.

 

درباره استرالیا

اطلاعات عمومی درباره استرالیا

نام کامل این کشور مشترک المنافع استرالیا (Commonwealth Of Australia) می باشد، این کشور دارای مرز خاکی با کشورهای دیگری نیست و دور آن را از شرق اقیانوس آرام، از جنوب اقیانوس منجمد جنوبی، از غرب اقیانوس هند و از شمال چندین دریا و خلیج در بر گرفته است. استرالیا ۲۵۷۶۰ کیلومتر مرز دارد که تماماً مرز آبی است. این کشور سرزمین اصلی قاره اقیانوسیه که کوچکترین قاره دنیا می باشد، به شمار می آید و با مساحتی برابر 7,686,850 کیلومتر مربع، ششمین کشور وسیع دنیا و بیش از ۶/۴ برابر بزرگتر از ایران است.

کشور استرالیا با ۲ قرن قدمت یکی از قلمروهای همسود (مشترک المنافع) است که در سال ۱۹۰۱ از بریتانیای کبیر استقلال یافته است و از نظر مساحت دومین کشور پهناور عضو مجموعه اتحادیه کشورهای همسود (مشترک المنافع) می باشد. این کشور نزدیک به 26 میلیون نفر جمعیت دارد و زبان رسمی مردم نیز انگلیسی می باشد. شاخص امید به زندگی در این کشور نزدیک به 83 سال می باشد که کیفیت زندگی در این کشور را میرساند.

در استرالیا دین از حکومت کاملاً جدا بوده و طبق قانون، دین و مذهب آزاد است و هر کس می تواند آئینهای ویژه دینی خود را آزادانه پیگیری کند. جمعیت کل این کشور طبق آخرین سرشماری ژانویه ۲۰۱۰ بالغ بر ۲۲ میلیون نفر (۲۲۱۶۷۴۹۳) می باشد که کرانه جنوب شرقی این کشور تراکم جمعیتی بیشتری نسبت به سایر نقاط دارد.

زبان رسمی کشور زبان انگلیسی با گویش استرالیایی است که برخی از واژه های بومیان استرالیا در آن وارد شده است. اختلاف بسیار نامحسوسی در لهجه مناطق مختلف وجود دارد. زبان های دیگر مانند ایتالیایی و چینی نیز در بین مهاجران بسیار رایج است. استرالیا از شش ایالت و دو سرزمین یا قلمرو (territory) تشکیل شده است، که اختیاراتشان کمتر از ایالت هاست. هر ایالت و قلمرو نیز از شهرهای مختلف کوچک و بزرگی تشکیل شده است. پایتخت آن شهر کانبرا و شهرهای بزرگ آن عبارتند از ملبورن، سیدنی، بریزبین، آدلاید و پرث.

 

ایالت ها و قلمروهای استرالیا

استرالیا 6 ایالت بزرگ و 3 قلمروی مختلف دارد. مهم ترین ایالت این کشور ایالت نیوساوث ولز می باشد که شهر کانبرا که پایتخت این کشور می باشد در آن جود دارد. از شهر های معروف دیگر در این ایالت می توان به سیدنی اشاره کرد. پس از آن ایالت ویکتوریاست که شهر ملبورن در آن واقع است. ایالت های دیگر استرالیا نیز کوئینزلند (پایتخت: بریزبن)، استرالیای جنوبی (پایتخت: آدلاید)، استرالیای غربی (پایتخت: پرث) و تاسمانی (پایتخت: هوبارت) می باشندو در نقشه استرالیا بخشی از استرالیا نیز وجود دارد که به عنوان قلمرو شمالی شناخته می شود و در دسته قلمرو های استرالیا قرار می گیرد.
استرالیا شامل 3 قلمرو مختلف است که به نام های قلمرو پایتختی استرالیا (Austrailian Capital Territory)، قلمرو خلیج جرویس (Jervis Bay Territory) و قلمرو شمالی (Northern Territory) می باشد.

درباره استرالیا

جغرافیا استرالیا

استرالیا که همچون جزیره ای بزرگ در اقیانوس آرام واقع شده است، از نظر زمین شناسی کهن ترین خشکی جهان به شمار می آید. بلندترین نقطه استرالیا قله ای در کوهستان برفی است که ۲۲۲۸ متر ارتفاع دارد و پست ترین نقطه آن ۱۵ متر است که در دریاچه ابر قرار دارد. بلندترین رودخانه استرالیا رود دارلینگ است که بیش از ۲۷۰۰ کیلومتر طول دارد. این رود با پیوستن به رود مورای که دومین رود بزرگ استرالیاست، در نهایت در جنوب ویکتوریا به اقیانوس منجمد جنوبی می ریزد.

این کشور دارای چشم اندازهای طبیعی گوناگونی می باشد که صحراها در بخش میانی، تپه ها و مناطق کوهستانی، جنگل های استوایی و حاشیه های طویل ساحلی از آن جمله می باشند، همچنین تپه های مرجانی در کنار خطوط ساحلی از جلوه های طبیعی استرالیا به شمار می آیند. بهتر است درباره استرالیا بدانید که با داشتن ۷۵۵ گونه، متنوع ترین کشور دنیا از لحاظ زیست بومی است.

 

اقتصاد استرالیا

وضعیت اقتصادی کشور استرالیا بسیار خوب و مناسب است و در میان تمامی کشور های جهان از نظر اقتصادی به عنوان دوازدهمین کشور از نظر اقتصادی شناخته می شود. نرخ رشد تولید ناخالص این کشور در قرن 20 سالانه 3.4 درصد بوده است و برخلاف بسیاری از کشور ها، روند صلح آمیز و خوبی داشته است و تاثیر آنچنانی در اقتصاد این کشور به وجود نیامده است. البته رکود های مختلفی در تاریخ این کشور به وجود آمده است.
آخرین رکود اقتصادی در استرالیا نیز در به رکود اقتصادی مربوط به همه گیری و شیوع بیماری کرونا بوده است که این کشور را وارد رکود اقتصادی کرد و تولید ناخالص این کشور به میزان 7 درصد در ابتدای سال 2020 کاهش داشت.
وضعیت اشتغال نیز در این کشور بسیار خوب و مفید است و بسیاری از مردم استرالیا کار های محبوب خود را دارند و درصد بیکاری در این کشور بسیار کم است. این موضوع از دلایل علاقه مردم به اعزام دانشجو به استرالیا و ادامه زندگی در این کشور می باشد. شما می توانید با گرفتن اقامت در این کشور بعد از تحصیل خود، به راحتی در این کشور شغل مورد نظر خود را پیدا کنید.

 

محصولات اصلی استرالیا

  • نیشکر
  • پنبه
  • غلات
  • گوشت

کشور استرالیا دارای معادن فراوانی می باشد مانند بوکسیت، آهن، روی، نیکل و طلا. همچتین استرالیا تهیه کننده سوخت و انرژی مانند ذغال سنگ , گاز طبیعی و اورانیوم است. شرکای بازرگانی استرالیا بیشتر چین، ژاپن و کره جنوبی در آسیا و نیز ایالات متحده آمریکا هستند و در واقع می توان گفت که اقتصاد استرالیا به آسیا گره خورده است. استرالیا از نظر شاخص توسعه انسانی دومین کشور توسعه یافته دنیا به حساب می آید. می توان گفت که بیشترین میزان محصولات صادراتی این کشور سنگ آهن، طلا، گندم، سنگ مس و الماس می باشد.

درباره استرالیا

سیاست و حکومت در استرالیا

استرالیا کشوری است از مجموعه کشورهای مشترک المنافع که دارای حکومت پادشاهی مشروطه است و بالاترین مقام سلطنتی بریتانیای کبیر یعنی ملکه الیزابت دوم، ملکه این کشور نیز به حساب می آید.در حال حاضر نیز ملکه الیزابت دوم از دنیا رفته اند و بالاترین مقام سلطنتی در این کشور پرنس چارلز است که در حال حاضر به پادشاه انگلستان تبدیل شده است. جانشین پادشاه در این کشور فرماندار کل استرالیا است که وی نیز به نوبه خود فرمانداران ایالتهای این کشور را تعیین می کند، مقر فرماندار کل و نیز مجلس کشور در شهر کانبرا می باشد.

هر چند فرماندار کل بر طبق قانون اساسی، از اختیارات فراوانی برخوردار است اما در عمل شخص اجرایی اول در استرالیا نخست وزیر است که طی یک فرآیند دموکراتیک انتخاب می شود و دولت را تشکیل می دهد. در استرالیا مردم ابتدا نمایندگان مجلس را انتخاب می کنند. رئیس حزبی که بیشترین نفرات انتخاب شده را در مجلس داشته باشد به عنوان نخست وزیر مسئول تشکیل کابینه دولت می شود.

دولت استرالیا نیز تقریبا مانند دولت ایران از سه زیر شاخه تشکیل می شود:

  • قانون گذاری
  • اجرایی
  • قضایی

 

تاریخ استرالیا

استرالیا کشوری است که در سال 1606 و در اوایل قرن هفدهم توسط کاشفان هلندی کشف شد و پس از 100 سال مستعمره انگلستان شد. در سال 1900 نیز به طور کامل و قانونا به استقلال سیاسی خود را اعلام کرد و در حال حاضر این کشور زیر نظر انگلستان و ملکه الیزابت دوم و پس از مرگ ایشان پادشاه چارلز هستند. اگر قصد دارید تا کمی بیشتر درباره تاریخ استرالیا بدانید می توانید به مقاله تاریخچه کوچ به استرالیا مراجعه کنید.

 

هنر در استرالیا

هنر در کشور استرالیا از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد. به هر حال در کشوری که مشهور ترین خانه اپرا (Opera House) در آن وجود دارد، قطعا هنر جایگاه بالایی در میان مردم دارد. شهرهای کوچک و بزرگ استرالیا مملو از ساختمان های هنری، گالری و تئاتر می باشد. خانه اپرای سیدنی که یکی از شاخص های معروف شهر سیدنی می باشد توسط بهترین معماران در قرن بیستم میلادی ساخته شده است و یکی از شاهکارهای معماری جهان به شمار می آید. اپرا، رقص باله، ارکستر سمفونی ها، بازیگران، نمایشنامه نویسان، شرکت های هنری و غیره توسط مجلس استرالیا حمایت می شوند.

سینما از تفریحات مورد علاقه استرالیایی هاست و سالنهای سینمای این کشور از رونق و کثرت زیادی برخوردارند. این کشور هنرمندانی چون نیکول کیدمن، هیت لجر و تونی کلت را به سینمای جهان عرضه کرده است. به دلیل بزرگی سرزمین استرالیا، تعداد ایستگاههای رادیویی این کشور بسیار زیاد است و اغلب شهرهای کوچک نیز یک یا چند رادیوی محلی دارند. (SBS (Special Broadcasting Service تنها رادیوی دولتی در استرالیا می باشد که از سال ۱۹۹۲ بخش فارسی خود را راه اندازی کرده است. برنامه های ورزشی، اخبار، مسابقات تلویزیونی و سریال های وارداتی یا ساخت داخل، در صدر پربیننده ترین برنامه های تلویزیونی در استرالیا هستند.

قدیمی ترین نوع موسیقی در استرالیا مربوط به مردمان بومی آنجاست. در منطقه بومی استرالیا آهنگهایی با درون مایه اجتماعی و روحانی اجرا می شود. تاریخ موسیقی اروپائی در استرالیا به دوران ساکن شدن بریتانیایی ها در این قاره برمی گردد که با خود آواهای دسته جمعی را نیز آوردند. ستارگان بزرگ و رهبران ارکستر از بسیاری از کشورها مرتباً به استرالیا سفر کرده و گرد هم می آیند. استرالیا از طریق صدای رسا و بی همتای نلی ملبا و جان ساترلند برای موسیقی جهان اقدام به جمع آوری کمک های مالی می کند.

جایگاه هنر در استرالیا
جایگاه هنر در استرالیا

ورزش در استرالیا

ورزش در استرالیا بصورت جدی و گسترده پیگیری می شود، شهر ملبورن به خاطر برپایی رقابت های ورزشی بین المللی مختلف شهرت دارد . ورزشهای گروهی پرطرفدار در استرالیا عبارت اند از :

علاوه بر این تیم ملی هاکی روی چمن، واترپلو و والیبال ساحلی بانوان این کشور هم در جمع بهترین تیم های دنیا قرار دارند. استرالیایی ها در برخی ورزشهای انفرادی هم مانند گلف، شنا و دیگر ورزشهای آبی، تنیس و اسکواش هم در ردیف کشورهای درجه اول دنیا قرار می گیرد. در سالهای اخیر کوشش زیادی برای گسترش ورزش فوتبال در این کشور بعمل آمده است و از دهه ۱۹۹۰ تعداد زیادی از فوتبالیست های شاخص استرالیایی در لیگ برتر انگلستان بازی می کنند.

استرالیا میزبان دو المپیک ۱۹۵۶ ملبورن و المپیک ۲۰۰۰ سیدنی بوده است و یکی از شش کشوری است که بیش از یک بار میزبان المپیک تابستانی بوده اند. این کشور در تمام ادوار المپیک حاضر و بیش از همه در شنا و دو و میدانی موفق بوده، ضمن اینکه در پاروزنی، دوچرخه سواری و سوارکاری نیز موفقیت هایی داشته است. باشکوه ترین موفقیت این کشور در المپیک سیدنی بدست آمد که آنها به ۵۸ مدال (شامل ۱۶طلا) در بیست رشته دست یافتند. رقابت های بین المللی تنیس آزاد استرالیا نیز که هر ساله در ملبورن برگزار می شود، یکی از ۴ گرند اسلم ورزش تنیس می باشد.

 

زندگی در استرالیا

همانطور که گفته شد، امید به زندگی در استرالیا نزدیک به 83 سال می باشد و این آمار نشان دهنده این است که کشور استرالیا یک کشور مناسب برای زندگی می باشد. طبق آخرین آمار در سال 2021 استرالیا به عنوان دوازدهمین کشور در زمینه خوشحال ترین مردم جهان شناخته می شود و این یعنی زندگی در این کشور بسیار خوب است. در شاخص فلاکت یا Misery Index نیز استرالیا وضعیت خوبی دارد و در 156 کشور دنیا در رتبه 115 قرار دارد و مردم نیز در زندگیشان مشکلات بسیار زیادی را تجربه نمی کنند.
از دسته مهم ترین دلایل این آمار می توان به کشور زیبای استرالیا، احتمال اشتغال بالا و درآمد عالی، فرهنگ بالای مردم کشور و غیره اشاره کرد که از مهم ترین دلایل این آمار خوب برای زندگی در استرالیا می باشد. هزینه های زندگی در این کشور به طوری است که نسبت به پولی که در این کشور در می آورید بسیار مناسب است و زندگی را در این کشور راحت تر می کند. برای اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله هزینه زندگی در استرالیا مراجعه کنید.

 

در این مقاله در وب سایت موسسه راهیان آبی دانش تلاش داشتیم تا شما را کمی بیشتر با کشور استرالیا و اطلاعات مختلف درباره تاریخ، وضعیت اقتصادی و زندگی در این کشور به شما بدهیم که در صورتی که قصد اعزام دانشجو به استرالیا را داشتید به خوبی این کشور را بشناسید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *