لوگو
با مجوز وزارت علوم
تنها نماینده IGEC در ایران
Search
Close this search box.
Search

رشته پشتیبانی شبکه

پشتیبانی شبکه-min

رشته پشتیبانی شبکه در استرالیا

یکی از مشاغل مرتبط با دنیای رایانه که مورد نیاز اکثر سازمان‌ها، ادارات و شرکت‌هاست؛ تکنسین شبکه نام دارد. بسیاری از افراد دارای تخصص در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری برای این شغل استخدام می‌شوند.

پشتیبانی شبکه متمرکز بر روی نگهداری از تجهیزات شبکه موجود است، چه این فرد به عنوان بخشی از تیم داخلی IT سازمان باشد و یا آنکه به عنوان یک پیمانکار خارجی مشغول به کار باشد که صرفا به ارائه خدمات فناوری اطلاعات می پردازد. پشتیبانی شبکه می تواند شامل حوزه های گسترده ای از فعالیت ها باشد، این حوزه می تواند از عیب یابی مشکلات تا شرایط نگهداری معمول را شامل شود. مهندس پشتیبانی شبکه باید دارای سطح بالایی از مهارت های فنی در زمینه شبکه مانند برنامه ریزی برای به روزرسانی شبکه و یا توانایی تحلیل عملکرد شبکه به خصوص در شبکه های شلوغ باشد.

یک مهندس رایانه و یا علوم کامپیوتر با مدرک کارشناسی و یا معادل آن می تواند دوره های مرتبط به پشتیبانی شبکه را بگذارند و در این شغل مشغول به کار شود. برای آنکه بتوان به خوبی از پس نیازهایی فناوری و حرفه ای این دوره برآمد، نیاز به آن است که تحصیلات پایه ای در حد مدارک کارشناسی و یا مشابه آن در زمینه علوم شبکه گذرانده شود. مهندسی پشتیبانی شبکه یکی از نیازهای مبرم بازار کار امروز است. برحسب آمارهای منتشر شده توسط اداره آمار آمریکا، بین سال های 2008 تا 2018 حجم شبکه های سازمانی به اندازه 53 درصد افزایش یافته است و همچنین نیاز به یادگیری علوم وابسته به آن شدیدترین رشد را در بین رشته های دانشگاهی نشان میدهد.

به طور کل وظایف یک کارشناس شبکه وظیفه این است که مطمئن باشید شبکه ظرفیت پاسخ گویی به نیازهای مشتریان را داشته و دارای امنیت لازم است. شما با چهار سیستم شبکه اصلی کار می کنید:

شبکه های محلی (LAN) :که کامپیوترها را در یک فضای محدود مانند یک اداره و یا یک ساختمان به هم متصل می کند.

شبکه های شهری (MAN) :شبکه های محلی درون یک شهر را به هم متصل می کند.
شبکه های گسترده (WAN) :سیستم های درون مرزهای ملی را به هم متصل می کند.

شبکه های جهانی(GAN) :شبکه ها با مرز های جغرافیایی نامحدود را به هم متصل می کند و برای این کار از تکنولوژی های بی سیم و ماهواره ای استفاده می کند.

توانایی‌ها و تخصص‌های یک پشتیبان شبکه

کارفرمایانی که تکنسین‌های شبکه رایانه را استخدام می‌کنند به دنبال کاندیداهایی با آموزش رسمی در علوم رایانه هستند. برای داشتن این شغل معمولاً افراد باید حداقل دارای لیسانس علوم کامپیوتر، مهندسی برق، آی تی یا یک رشته تحصیلی مرتبط باشند. دانش آموزان دبیرستانی که علاقه‌مند به دنبال این نوع کار هستند، باید در رشته ریاضیات یا علوم کامپیوتر تحصیل کنند.

علاوه بر این افرادی که برای این شغل استخدام می‌شوند باید دارای مهارت‌های به جز تحصیلات آکادمیک در این زمینه باشند. این مهارت‌ها عبارتند از:

  • توانایی تجزیه و تحلیل مسائل و حل مشکلات
  • بروز بودن دانش و آشنایی با فناوری‌های جدید در این حوزه
  • توانایی آموزش مسائل مربوط به شبکه به کارکنان یک مجموعه
  • توانایی تعمیر و نگهداری قطعات سخت افزاری محل کار
  • توانایی پاسخگویی و پشتیبانی کامل نسبت به نیازها و مشکلات

وظایف کارشناس شبکه

راه اندازی نرم افزارها و سخت افزارهای جدید – به منظور راه اندازی شبکه و یا ارتقاء عملکرد و کارایی آن

ایجاد حساب های کاربری، تعیین حیطه دسترسی و کلمه عبور برای کاربرانی که در محیط شبکه از امکانات آن استفاده می کنند.

حفظ امنیت در شبکه – زیرا استفاده کاربران از محیط شبکه باید همراه با امنیت کامل باشد تا برای آنها مشکلی ایجاد نگردد. امنیت تبادلات مالی در محیط شبکه (بانکداری الکترونیکی) از مهمترین مصادیق نیاز به حفظ امنیت در محیط شبکه است.

شناسایی و رفع عیوب شبکه

تهیه برنامه های زمانبندی برای تعمیر و نگهداری شبکه

ارائه خدمات فنی به کاربران نهایی – گاهی اوقات برخی از کاربران شبکه دچار مشکلاتی می شوند که متخصص شبکه باید برای رفع مشکل آنها اقدام نماید.

نظارت و مدیریت روزانه بر نحوه استفاده از شبکه

برنامه ریزی و استفاده از تکنولوژی های جدید – به منظور افزایش کارایی شبکه تحت کنترل یا بررسی و افزایش قابلیت های آن برای استفاده کاربران

برخی دیگر از کارهایی که یک پشتیبان شبکه باید انجام دهد:

  • نصب نرم افزارهای جدید
  • نصب سخت افزارهای جدید (اعم از سرور، پرینتر، پایگاه های کاری رایانه ای و غیره)
  • ایجاد حساب های کاربری جدید، ایجاد مجوز ها و تولید پسوردها؛
  • بررسی امنیت در تمام سیستم ها، به خصوص مواردی که با اینترنت در ارتباط هستند و همچنین نصب و به روز رسانی سیستم های امنیتی نظیر آنتی ویروسها؛
  • تعمیر و رفع عیب مشکلات شبکه؛
  • نگهداری از شبکه؛
  • پشتیبانی فنی  برای شبکه و کسانی که به عنوان کاربر از آن استفاده می کنند؛
  • آموزش کاربران در زمینه بهره گیری از تجهیزات و نرم افزارهای جدید شبکه؛
  • مدیریت روزانه و نظارت بر اعمالی که در شبکه در حال انجام است؛
  • برنامه ریزی برای بهبودهایی که در آینده انجام می شود، و پیشنهادات مرتبط در باره بهبود و رفع مشکلاتی که در زمینه IT وجود دارد؛
  • اطمینان از آنکه که تجهیزات IT  در شبکه تمام نیازهای سازمانی را برطرف می نماید؛
  • نظارت بر سرویس های راهنمایی و کاربرانی که از آنها استفاده می کنند

اگر شما، به عنوان یک مسئول پشتیبانی شبکه در یک سازمان بزرگ به کار مشغول هستید، شاید از شما بخواهند در زمینه های گسترده ای تصمیم گیری کنید، این موارد می تواند شامل طراحی تا نگهداری شبکه باشد، در شرکت های کوچک نیز به عنوان مسئول پشتیبانی شبکه بیشتر وظایف شما مشمول به نگهداری شبکه است و ممکن است گاهی نیازمند انجام توسعه ها وافزایش تجهیزات باشید.

تحصیلات لازم برای کارشناس شبکه

معمولا فارغ التحصیلان کارشناسی در علوم کامپیوتر، مهندسی کامیپوتر (به خصوص سخت افزار)، مهندسی فناوری اطلاعات و یا کارشناسی ارشد در یکی از گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر و گرایش های ارشد مهندسی فناوری اطلاعات، و یا رشته شبکه های کامپیوتری (در دانشگاه علمی کاربردی) وارد این شغل می شوند.

البته برای رشته های دیگر نیز افرادی که دوره های تخصصی را در آموزشگاه های معتبر گذرانده و تجربه لازم را کسب کنند، می توانند در این حرفه وارد شوند.

در حال حاضر بسیاری از افراد به جای اینکه در دانشگاه وارد رشته های فوق الذکر شوند، با استفاده از آموزش های ارائه شده در آموزشگاه های آزاد، مدارک معتبر و قابل قبولی دریافت کرده و به راحتی جذب بازارهای کار داخلی و بین المللی می شوند. مهمترین این مدارک، MCSA  (پیاده سازی، مدیریت و رفع عیب شبکه های ویندوزی) و MCSE (شامل MCSA و طراحی شبکه های ویندوزی) می باشد.

دانشکده مهندسی مک کواری

دانشکده مهندسی مک کواری یکی از دانشگاه ها در کشور استرالیا است در رشته های مختلف از جمله ی رشته فناوری اطلاعات ( IT ) در آن تدریس می شود. در ادامه ما شما را با این داشنگاه بیشتر آشنا خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.

دانشگاه مک کواری استرالیا (Macquarie University) یک دانشگاه تحقیقاتی عمومی واقع در شهر سیدنی استرالیا در حومه ی پارک مک کواری است که در سال 1964 توسط دولت نیوساث ولز پایه گذاری شد. این دانشگاه سومین دانشگاه تاسیس شده در منطقه ی شهری سیدنی است. مک کواری علاوه بر داشتن 5 دانشکده داخل پردیس، دانشکده ی مدیریت، پارک تحقیقات دانشگاه مک کواری، موزه و گالری هنر، یک پارک مجسمه سازی، یک رصد خانه، یک مرکز ورزشی و آبی و همچنین بیمارستان خصوصی دانشگاه مک کواری را نیز در خود جای داده است.

این دانشگاه اولین دانشگاه استرالیایی است که سیستم مدرکی خود را به طور کامل با پیمان بولونیا (پیمان مشترک کشوهای اروپایی برای قیاس مدارک آموزش عالی از نظر استاندارد و کیفیت) تطبیق داد. پردیس دانشگاه مک کواری 40000 دانشجو و 2000 کارمند را در یک مرکز فعالیت پیشرو در زمینه ی اکتشافات از بیش از 100 کشور گرد هم می آورد.

رتبه‌بندی (رنکینگ)

طبق رتبه‌بندی QS در سال ۲۰۱۹، دانشگاه مَک‌کواری، در میان ۲۵۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارد و ۱۴اُمین دانشگاه برتر استرالیا است. طبق رتبه‌بندی رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان در سال ۲۰۱۸، دانشگاه مَک‌کواری، در میان ۳۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارد و رتبه۱۲اُمین دانشگاه برتر استرالیا را دارد.همچنین در رتبه بندی دانشگاه های جهان که توسط موسسه تایمز در سال صورت گرفته است این دانشگاه در رتبه ۲۵۰-۲۰۱ دانشگاه های جهان قرار گرفته است.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *