شرایط زندگی در استرالیا
پرداختن به موضوعی مثل شرایط زندگی در استرالیا شاید کار خندهداری باشد. احتمالا یک نگاه گذرا به ردهبندیها و آمار معتبری که درباره کیفیت زندگی در کشورهای مختلف جهان منتشر میشود برای آگاهی از شرایط مطلوب زندگی در استرالیا کافی است اما اگر کسی قصد تحصیل به استرالیا را دارد بهتر است کمی بیشتر و دقیقتر از شرایط زندگی در این کشور بداند. در این پست، کمی درباره این موضوع توضیح میدهیم.
دوری و اختلاف ساعت زیاد
کشورهایی مثل استرالیا، نیوزیلند، کانادا و آمریکا جزو مقاصد محبوب بحساب میآیند؛ با این حال ایرانیان ساکن این کشورها یک مشکل مشترک دارند و آن فاصله زیاد این کشورها با ایران است. البته قرار نیست آنها، مرتب و مدام این مسافتهای طولانی را بین کشور محل سکونت و ایران در رفت و آمد باشند و حتی غالب ایرانیان ساکن کشورهای اروپایی هم حداکثر سالی یک بار به ایران سفر میکنند اما بعلت فاصله زیاد جغرافیایی، اختلاف ساعت زیادی بین کشورهایی مثل استرالیا و ایران وجود دارد و این مسئله، برقراری تماس و ارتباط را که این روزها با استفاده از ابزارهای اینترنتی راحتتر از قبل شده است دشوار میسازد.
گرانی خانه
اجاره خانه در استرالیا گران است. البته مثل هر جای دیگر دنیا، در استرالیا هم قیمت خانه، بسته به شهر، منطقه، نوع خانه، تعداد اتاقهای آن و امکاناتی که دارد متفاوت است؛ خانههای بدون اتاق یا خانههای اشتراکی، اجاره کمتری دارند و حتی میتوان همراه خانوادههای استرالیایی هم زندگی کرد (این شکل از اسکان البته بیشتر مناسب دانشجویان است) اما باز هم هر هفته باید مبالغ زیادی را (از 100 تا 300 دلار استرالیا و حتی بالاتر) بابت اجارهبها پرداخت کرد.
بطور کلی هزینه زندگی در برخی شهرهای استرالیا مانند سیدنی بالا است. در پستهای بعدی، درباره هزینههای زندگی در استرالیا، تا جای ممکن؛ مفصل و دقیق خواهیم نوشت.
پیدا کردن کار
اگر با پیشنهاد کاری خاصی، به استرالیا سفر نکرده باشید، باید کار پیدا کنید و پیداکردن کار بعنوان یک فرد تازهوارد، چندان آسان نیست. کارفرمایان استرالیایی برای استخدام نیروی کار، به تجربه کار در این کشور اهمیت زیادی میدهند و فرد تازهوارد جویای کار، هرچقدر هم پرسابقه، باید با ارائه رزومه و ارتباط مداوم با کارفرمایان مختلف، یکی از آنها را به جذب خود راضی کند و البته گاه ناچار است (بعلت نداشتن تجربه کار در استرالیا) در ردههایی پایینتر از گذشته خود، کارش را شروع کند. این را هم باید اضافه کرد که در برخی زمینههای کاری مثل تأسیسات (برق، لولهکشی و…) احتمال پیداکردن کار برای تازهواردها بیشتر است.
همچنان مثبت
با این تفاسیر، چه نگاهی میتوان به اعزام دانشجو به استرالیا داشت؟ شاید کمی دوری و اختلاف ساعت، اذیت کند یا هزینههای بالا؛ ولی اگر کسی بتواند برای خود کاری با درآمد مناسب پیدا کند یا حتی کسبوکاری راه بیاندازد، هم از پس تأمین هزینهها برمیآید و هم میتواند با استفاده از امکانات این کشور، زندگی خوبی برای خود و احیانا خانواده خود در استرالیا بسازد.